Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Creature from the Black Lagoon - FEAR IN THE FIFTIES!

Op zoek naar unieke fossielen trekt Dr. David Reed een nog niet eerder verkende lagune in de Amazone in. Hij vindt er veel meer dan fossielen…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Creature from the Black Lagoon

Opwinding in de wereld van de geologie: in de Amazone is een fossiel gevonden van een hand met zwemvliezen. Is dit de link tussen water- en landdieren? Dr. David Reed weet de fondsen voor een tweede expeditie bijeen te sprokkelen om op zoek te gaan naar de rest van het skelet. Aanvankelijk vinden ze niets, tot Reed op het idee komt te gaan zoeken in een idyllische lagune verderop waar geen mens ooit eerder geweest is. Wat ze niet weten, is dat ze in de gaten worden gehouden door een vreemd wezen, dat ook nog eens zijn oog heeft laten vallen op Reeds liefje Kay.

Het verhaal van Het monster van de Amazone, zoals de film destijds in Nederland wed uitgebracht, is volgens producent William Alland oorspronkelijk bedacht door een Braziliaanse regisseur die hij had ontmoet in het huis van Orson Welles. Deze naamloze man vertelde een verhaal over een verdwenen vriend die een documentaire aan het maken was over 'vismensen' in de Amazone.