Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Them! - FEAR IN THE FIFTIES!

De atoomproeven in de woestijn van New Mexico blijken rampzalige gevolgen te hebben: de mieren zijn gemuteerd tot reusachtige, moordzuchtige wezens.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Them!

In de woestijn van New Mexico treffen sergeant Ben Peterson en trooper Ed Blackburn een meisje aan, helemaal alleen en duidelijk in shock. Even verderop vindt hij een totaal verwoeste camper. Ook een winkeltje in de buurt vinden ze verwoest. De FBI wordt ingeschakeld en deze vindt heel vreemde sporen – van mieren. Daarom worden myrmecologen (mierenonderzoekers) dr. Harold Medford en zijn dochter dr. Pat Medford ingeschakeld. Ze doen een vreselijke ontdekking: door de atoomproeven tien jaar eerder zijn de mieren gemuteerd tot reusachtige, moordzuchtige wezens. Het leger weet het mierennest te vernietigen, maar twee koninginnen weten te ontsnappen.

Aanvankelijk zou de film in kleur én in 3D worden opgenomen, maar toen de eerste testopnames moesten worden gemaakt, bleek de 3D-camera niet te werken. Daarop besloten de studiobazen 3D en kleur te schrappen. Alleen in de openingcredits is nog kleur te zien. Ook van het plan om dan in widescreen-formaat te filmen, kwam niets terecht. Niettemin werden de special effects genomineerd voor een Oscar.