Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

The Tingler - FEAR IN THE FIFTIES!

Waarom lopen de rillingen over je rug als je bang bent? Dr. Warren Chapin ontdekt dat dit veroorzaakt wordt door een parasiet: de tintelaar. Een heel gevaarlijk wezen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Tingler

Patholoog dr. Warren Chapin, een heerlijke rol van Vincent 'Master of Menace' Price, heeft ontdekt waarom bij mensen de rillingen over de rug lopen als ze bang zijn: in ieder huist een duizendpootachtige parasiet die zich voedt met emoties van angst. Die 'tingler' (tintelaar) klemt zich vast aan je ruggengraat, wat zelfs kan leiden tot de dood. Alleen hard schreeuwen verzwakt de parasiet. Bioscoopeigenaar Oliver Higgins heeft een doofstomme vrouw, iemand die niet kan schreeuwen. Op een dag wordt zij dood aangetroffen onder vreemde omstandigheden. Chapin verricht autopsie op het lijk en vindt een tingler.

Regisseur William Castle deed er alles aan om zijn film te promoten: hij huurde mensen in om in de zaal bij spannende momenten te gaan gillen, hij maakte bloed ook echt rood in deze zwart-witfilm en hij liet in sommige theaters de Percepto in de stoelen plaatsen, een apparaatje dat de bezoekers op de enge momenten op een stroomstoot in de rug trakteert.