Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Pinocchio

Een pop gesneden uit een blok magisch hout komt tot leven: Pinocchio. Hij loopt, eet en praat, en is enorm ondeugend. Liveaction verfilming vol magie met Roberto Benigni.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Pinocchio

Op een dag krijgt de Toscaanse houtsnijder Gepetto een bijzonder blok hout in handen. Als hij er een pop uit snijdt gebeurt er iets magisch: de pop komt tot leven: hij loopt en praat, en blijkt ook nog eens enorm ondeugend te zijn. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar hoe hard Gepetto ook zijn best doet, Pinocchio wil maar geen braaf kind worden. Dat brengt de deugniet met grote regelmaat in de problemen.

In 1883 publiceerde de Italiaanse schrijver Carlo Collodi Le avventure di Pinocchio. Het was direct een heel populair verhaal en dat is het tot op de dag van vandaag. Er zijn talloze bewerkingen en verfilmingen, maar nu heeft regisseur Matteo Garrone, vooral bekend van het maffiadrama Gomorra, het opnieuw verfilmd. Hij greep daarvoor terug op het oorspronkelijke verhaal en creëerde met liveaction een magische fantasiewereld vol verwondering en humor. Met Roberto Benigni als Gepetto.