Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Été 85

Dieppe, de zomer van 1985: de 16-jarige Alexis wordt van de verdrinkingsdood gered door de iets oudere David - het begin van een stormachtige liefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Été 85

De Franse regisseur François Ozon heeft in al zijn films vele genres verkend, maar of het nu gaat om een mysterieus drama als Sous le sable, een 'Hollywood'-misdaadmusical als 8 Femmes, of een thriller als Dans la maison, zijn hand is altijd herkenbaar: (homoseksuele) liefde is vaak het leidende thema, maar onder de oppervlakte broeit altijd iets duisters. In deze nieuwe film is dat niet anders. Été 85, gebaseerd op Aidan Chambers roman Dance on my grave uit 1982, doet aanvankelijk denken aan het zomerse en idyllische liefdesdrama Call Me By Your Name, maar in deze film verloopt de eerste grote liefde van het hoofdpersonage toch heel anders.

Dieppe, de zomer van 1985: de 16-jarige Alexis is met een bootje de zee opgegaan als er een storm losbarst; zijn boot kapseist. Maar gelukkig wordt hij gered door de twee jaar oudere David. Tussen de twee ontvlamt de liefde. Met jaren 80-muziek van o.a. Rod Stewart en The Cure.

NRC Handelsblad

François Ozon weet de leefwereld van een adolescent met grote precisie te treffen.

de Volkskrant

François Ozon zet de jaren tachtig sfeer fraai neer. Een warm, oprecht drama.