Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Supa Modo - Rialto‚̧African Cinema

Het 9-jarige Keniaanse meisje Jo wil heel graag een superheld zijn, net als in de film. Maar ze is heel ziek. Haar dorpsgenoten laten dan haar wens uitkomen. Jo wordt... Supa Modo!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Supa Modo

De 9-jarige Jo, die in het Keniaanse dorpje Maweni woont, is helemaal verslingerd aan actiefilms met superhelden – het liefst zou ze zelf een superheld zijn. Maar dat zal niet gebeuren: ze is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Of toch? Haar bezorgde moeder wil haar binnen en in bed houden, maar haar oudere zus Mwix gaat heimelijk met haar naar buiten om haar de kans te geven aan iedereen te laten zien over welke magische krachten ze beschikt. Als ze verder achteruitgaat, besluit de dorpsgemeenschap haar droom te verwezenlijken, en aldus vat Jo aka Supa Modo 'schurken' in de kraag, kan ze voorwerpen met geestkracht laten bewegen en kan ze zelfs de tijd stilzetten.

Regisseur Likarion Wainaina laat in dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut zien hoe de ware magie niet schuilt in het superheldendom maar in gemeenschapszin en de onvoorwaardelijke bereidheid iets aardigs voor elkaar te doen.