Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Necktie Youth - Rialto‚̧African Cinema

Alcohol en drugs domineren het leven van de welgestelde jongeren uit het Zuid-Afrikaanse Sandton. Na de zelfmoord van de 19-jarige Emily is het tijd voor reflectie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Necktie Youth

De apartheid is verdwenen, de raciale verschillen spelen in de Zuid-Afrikaanse 'regenboog-samenleving' geen grote rol, zeker niet voor de jongeren die opgroeien in Sandton, een zeer welgestelde buurt van Johannesburg. Het is een plek waar nooit een tekort is aan drugs en drank. En juist hier hangt de 19-jarige Emily zichzelf op in de tuin van haar ouders - een zelfmoord die via haar eigen live stream op internet voor iedereen te volgen is.

In contrastrijk zwart-wit laat de debuterende Zuid-Afrikaanse regisseur en multimediakunstenaar Sibs Shongwe-La Mer zien hoe Emily's vrienden reageren op haar zelfmoord. Zoals de vrienden Jabz en September (Shongwe-La Mer), twee zwarte jongens die voldoende geld en tijd lijken te hebben om te doen wat ze het liefste doen: drinken en pillen slikken. Shongwe-La Mer toont een wereld waarin materiële armoede niet voorkomt, maar waar de geestelijke leegte des te groter is.
Winnaar World Cinema Jury Award 2015.