Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

F√©licit√© - Rialto‚̧African Cinema

Kinshasa is een keiharde stad, zo merkt Félicité als haar zoon na een ongeluk geopereerd moet worden. Waar haalt ze het geld vandaan? Tegelijk blijkt de stad ook een plek vol schoonheid, muziek en poëzie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Félicité

In de chaotische metropool Kinshasa verdient Félicité de kost als zangeres in een bar. Ze heeft het niet breed, maar ze is zelfstandig. Op een dag wordt ze gebeld: haar tienerzoon is na een motorongeluk in het ziekenhuis beland, waar men hem wil opereren om zijn been te redden. Maar eerst moet er betaald worden: de operatie kost omgerekend € 800, geld dat Félicité niet heeft. Even vertwijfeld als onverzettelijk trekt ze door de stad om geld in te zamelen, maar overal vangt ze bot. Alleen haar buurman, klusjesman Tabu, lijkt zich om haar te bekommeren .

Regisseur Alain Gomis schildert Kinshasa als plek waar alles draait om geld en eigenbelang, een stad waar menselijkheid en schoonheid niet lijken te bestaan. Hij doorsnijdt die beelden met dromerige nachtscènes, waarin stilte en poëzie heersen, en de muziek van o.m. het Kasai Allstars-collectief en het Kinshasa Symfonie Orkest.
Bekroond bij de Berlinale en het Fespaco filmfestival in Ouagadougou.