Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Nederlands Film Festival: I.M.

Verfilming van Connie Palmens beroemde roman over haar onstuimige liefdesrelatie met journalist/tv-persoonlijkheid Ischa Meijer. Met Wende Snijders en Ramsey Nasr.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

I.M.

Waar ligt de grens tussen fictie en werkelijkheid, tussen een autobiografisch roman en een autobiografie? Schrijfster Connie Palmen verkende deze grenzen in haar roman I.M. uit 1998, een verslag van een turbulente liefde tussen de personages Connie Palmen en Ischa Meijer. Is het dan wel een roman, vroegen sommige critici zich af. Zeker wel, aldus Palmen, al was het maar omdat zij zegt dat het een roman is. Regisseur Michiel Erp heeft naar een scenario van Hugo Heinen de roman bewerkt tot een vierdelige tv-serie met in de hoofdrollen Wende Snijders als Connie Palmen en Ramsey Nasr als Ischa Meijer.

Schrijfster Connie Palmen (36), die al enige faam met haar werk heeft verworven, valt als een blok voor de even briljante als getroebleerde journalist en tv-persoonlijkheid Ischa Meijer (47). En ook hij verliest zichzelf volledig in deze liefde. Hun relatie is heftig en weerbarstig, en trekt ook de aandacht van het grote publiek. Connie probeert Ischa’s onpeilbare karakter te doorgronden, maar dan gaat hij plotseling dood.