Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Pig - ENFF On Tour

De 13-jarige Rumen, een verlegen, mollig joch, bijgenaamd het varken, wordt enorm gepest op school. Op een dag wordt het hem te veel en slaat hij hard van zich af.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Het Eastern Neighbours Film Festival, dat jaarlijks in Den Haag de beste en meest relevante films uit Oost-Europa presenteert, gaat op tournee en doet ook Rialto aan. Op zaterdag 26 september presenteert het de speelfilm The Pig van regisseur Dragomir Sholev. Festivaldirecteur Rada Sesic zal vooraf de film én de aanstaande editie van ENFF introduceren. Na afloop is er een opgenomen Q&A met Sholev.

The Pig

De 13-jarige Rumen, een verlegen, mollig joch, bijgenaamd het varken, woont bij zijn grootmoeder, want zijn ouders werken beiden in het buitenland. Op school wordt hij dag in dag uit gepest door zijn klasgenoten. Aan zijn leraren heeft hij ook niets – die negeren hem. Eigenlijk reageert hij nooit op beledigingen en scheldpartijen, het liefst zou hij volkomen onzichtbaar zijn. Op een dag gaan zijn pestkoppen echter te ver en duwen hem over een grens. Rumen haalt hard uit. Dit heeft verstrekkende gevolgen.

Het thema van geestelijk verwaarloosde of mishandelde kinderen is niet nieuw voor de Bulgaarse regisseur Dragomir Sholev . In 2010 maakte hij al het veelbekroonde Shelter, een indringend portret van een 12-jarige jongen die door zijn ouders nauwelijks gezien wordt en dan wegloopt. Ook in The Pig weet Sholev de eenzaamheid en innerlijke pijn van zijn hoofdpersonage geloofwaardig en zeer invoelbaar weer te geven.