Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Sweet Thing

Ontroerende roadmovie met de 15-jarige Billie, haar jongere broertje Nico en hun vriendje Malik, die hun troosteloze thuissituatie ontvluchten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In verband met de lockdown is Rialto tot 20 januari gesloten. Dat betekent vandaag geen voorstellingen.

Sweet Thing

De 15-jarige Billie en haar jongere broertje Nico wonen bij hun vader Adam in New Bedford, Massachusetts. Adam is een aardige man die oprecht van zijn kinderen houdt, alleen kan hij niet van de drank afblijven. Hun moeder Eve is al een tijd uit hun leven verdwenen om te gaan samenwonen met haar nieuwe vriend. Als Adam op een dag wordt opgenomen in een ontwenningskliniek besluiten Billie en Nico naar hun moeder te gaan. Haar nieuwe vriend is echter ook een drinker en bovendien een onaangename man. De twee lopen weg, samen met Malik, die ze net hebben leren kennen. Deze wil naar zijn vader die in Florida zou wonen - Billie en Nico gaan mee.

Regisseur Alexandre Rockwell vertelt in deze ontroerende roadmovie, grotendeels in zwart-wit gedraaid, een verhaal over verstoorde familierelaties, over de hunkering van ieder kind naar liefde en geborgenheid. Hij castte daarvoor zijn eigen kinderen Lana en Nico Rockwell, terwijl Eve wordt gespeeld door zijn eigen vrouw Karyn Parsons.

NRC Handelsblad

Rockwell suggereert knap de ongefilterde, magische belevingswereld van kinderen, vindt soms adembenemende schoonheid tussen vuilnis en verval.

Trouw

(...) het evenwicht tussen grote mensenverdriet en kinderlijke onbezonnenheid is precies goed.