Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Rialto Filmclub 5: If Beale Street Could Talk

Op vrijdag 15 februari is het om 11.00 uur tijd voor de vijfde aflevering van de Rialto Filmclub. Film van de dag is het meeslepende drama If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins, die eerder Moonlight maakte.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op vrijdag 15 februari is het om 11.00 uur tijd voor de vijfde aflevering van de Rialto Filmclub. Film van de dag is het meeslepende drama If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins. De film wordt ingeleid door Mark Mallon.

Rialto Filmclub 5: If Beale Street Could Talk

Drie jaar terug verraste de Amerikaanse regisseur Barry Jenkins de (film)wereld met zijn warme en genuanceerde film Moonlight, waarin de intimiteit van de menselijke relatie centraal stond. De film was een groot succes en won wereldwijd 226 prijzen, waaronder de Oscar voor Beste Film. In zijn nieuweling, If Beale Street Could Talk, staat wederom de liefde tussen twee mensen centraal. Jenkins baseerde het verhaal op de gelijknamige roman van James Baldwin.

Harlem, New York, begin jaren 70: Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt zijn al heel lang bevriend, maar nu ze twintig zijn beseffen ze dat veel meer dan vriendschap voor elkaar voelen. Hun liefde is diep en onvoorwaardelijk, ze dromen van een toekomst samen. Maar dan gaat alles mis: Fonny wordt valselijk beschuldigd van verkrachting en belandt in de gevangenis. Tish ontdekt wat later dat ze zwanger is. Samen met haar familie, die haar in alles steunt, probeert ze Fonny's onschuld te bewijzen.