Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Son-Mother

In twee delen verteld verhaal over de twaalfjarige Amir en zijn moeder, de weduwe Leila. Zij komt voor een vreselijke keuze te staan als ze wil hertrouwen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Son-Mother

On Mon June 21 with English subs at 8:15 pm

Films maken in Iran is een hachelijke onderneming. Zo zijn Jafar Panahi en Mohammad Rasoulof tot lange gevangenisstraffen veroordeeld voor het maken van ‘antirevolutionaire propaganda’. Ook Mahnaz Mohammadi, regisseur van Son-Mother, viel dit lot ten deel: in 2014 werd zij tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege het maken van (te) kritische documentaires. Dat zij deze film toch kon maken, heeft ze te danken aan verdeeldheid binnen het regime - hervormingsgezinde krachten daarbinnen steunen haar. Het resultaat is een in twee delen verteld drama over de druk van tradities en de hartverscheurende consequenties die dat heeft.

Weduwe Leila, moeder van de twaalfjarige zoon Amir en het twee jaar oude dochtertje Munes, kan nauwelijks rondkomen van haar baantje in een fabriek. Buschauffeur Kazem heeft haar ten huwelijk gevraagd, maar hij heeft een dochter die net zo oud is als Amir en die twee mogen volgens religieuze voorschriften niet onder hetzelfde dak wonen. Leila wordt gedwongen afstand te nemen van haar zoon.