Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

100up

Heddy Honigmann portretteert zeven 100-plussers uit alle delen van de wereld. Ze hebben veel meegemaakt, maar zijn niet in het verleden blijven hangen. Er zijn nog toekomstplannen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

100up

In haar nieuwste film portretteert regisseur Heddy Honigman zeven mensen uit alle delen van de wereld, onder wie Laila Myrhaug, die in Noorwegen op een schapenboerderij werkt, de Nederlandse mensenrechtenactivist en voormalig Olympiër Hans Maier en Federico Raul Jerí Vasques, een ziekenhuisarts uit Lima. Wat de zeven gemeen hebben is dat zij allen 100-plus zijn. De zeven waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar zijn toch niet in het verleden blijven hangen.

Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden zij vast aan het leven, weigeren toe te geven aan het verval van hun lichaam, maar stellen met joie de vivre nieuwe doelen. Zoals stand-up comedian Irwin Corey uit New York, geboren in 1914, die hoopt 's werelds eerste sit-down comedian te worden. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend, ze hebben veel mensen verloren, maar toch beginnen deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed aan elke nieuwe dag.

Alex de Ronde - directeur van het Ketelhuis - heeft regisseur van 100UP Heddy Honigmann geïnterviewd over haar film. Benieuwd? Bekijk dan snel het interview hieronder.

Bekijk het interview