Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

In the Mood For Love

Buren Chow Wo-man en Su Li-zhen vermoeden dat hun wederzijdse partners een affaire met elkaar zijn begonnen. Dat schept een hechte band, die echter stikt platonisch blijft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In the Mood for Love

Hongkong, 1962: journalist Chow Mo-wan (Tony Leung) uit Shanghai huurt een appartement in Hongkong. Op de dag dat hij die woning betrekt, komt Su Li-zhen (Maggie Cheung), een secretaresse bij een rederij, in het appartement naast hem wonen. Beiden zijn getrouwd, maar zitten meestal alleen thuis omdat hun partners heel vaak op pad zijn voor hun werk. En 'toevalligerwijze' ook altijd tegelijk. Na verloop van tijd beginnen de twee te vermoeden dat hun partners een affaire met elkaar zijn begonnen, en dat schept een band. Chow en Su voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken maar desondanks blijft hun relatie strikt platonisch.

Dit romantische melodrama over schroom en onderdrukte verlangens wordt vaak als een hoogtepunt beschouwd in het oeuvre van Wong Kar-wai. Het productieproces was verre van eenvoudig: het kostte Wong twee jaar om de film te voltooien; alleen al de opnames namen vijftien maanden in beslag. Het resultaat leverde hem talloze filmprijzen op.