Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Chungking Express

Twee politieagenten uit Hongkong kampen met liefdesverdriet. In fastfood restaurant Midnight Express wachten echter nieuwe kansen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Chungking Express

De productie van zijn film Ashes of Time verliep dermate moeizaam dat Wong Kar-wai besloot even zijn zinnen te verzetten met een ander project. En dus maakte hij een 'studentenfilm' tussendoor: Chungking Express, een luchthartig, romantisch tweeluik over verloren en hervonden liefde.

De Hongkongse politieagent 223 heeft liefdesverdriet nadat hij is gedumpt door vriendin May. Hij hoopt dat zij bij hem terug zal komen, maar die kans is klein, zo verzekert hem de eigenaar van de Midnight Express, een fastfood restaurant waar hij vaak komt. De eigenaar attendeert hem op zijn nichtje, de serveerster Faye, maar deze is al verliefd op een andere vaste klant: politieman 663, die ook kampt met de naweeën van een mislukte relatie. May keert inderdaad niet terug, en dus besluit 223 verliefd te worden op een ander. In een bar ontmoet hij een vrouw met een blonde pruik, een drugssmokkelaar. Ondertussen heeft Faye via de ex van 663 diens huissleutel in handen gekregen…