Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Fallen Angels

Een misdaad- en liefdesdrama over de nacht in Hongkong met huurmoordenaar Wong Chi-ming en ontsnapte delinquent Ho Chi-mo.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fallen Angels

"Voor mij vormen Chunking Express en Fallen Angels één, drie uur durende film", zei Wong Kar-wai ooit in een interview. Chunking Express had drie verhaallijnen moeten hebben, maar het werden er twee - de derde werd een aparte film: Fallen Angels. Waar de eerste een luchtige, zachte toon heeft, is de tweede een donker, hard misdaaddrama geworden; de twee kanten van dezelfde medaille: de dag én de nacht in metropool Hongkong.

Huurmoordenaar Wong Chi-ming, bijgenaamd Killer, krijgt zijn opdrachten van zijn Agent, een vrouw die hij zelden ziet, ook al delen ze hetzelfde appartement. Zij is verliefd op hem, hij heeft alleen oog voor zijn klusjes. Nadat prostituee Blondie in zijn leven is gekomen, wil hij stoppen met zijn werk. Dat valt niet goed bij zijn Agent.

In hetzelfde gebouw woont ook Ho Chi-mo, een ontsnapte delinquent die niet kan spreken. 's Nachts gaat hij op pad om winkels te 'openen' om vervolgens de meegenomen producten te verkopen aan onwillige klanten. Hij heeft een verhouding met de nogal hysterische Cherry.