Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The World to Come

Halverwege de 19e eeuw leiden Abigail en haar man Dyer in alle opzichter een karig boerenbestaan in de VS. Voor Abigail verandert alles met de komst van haar nieuwe buurvrouw: Tallie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The World to Come

Schoharie County , upstate New York, 1856: Abigail en haar man Dyer kunnen niet de dood van hun dochter Nellie met elkaar verwerken. Hun boerenbestaan is karig: het land levert niet veel op, hun relatie is verkild, de dagen verlopen monotoon. Als de lente aanbreekt, leert Abigail haar nieuwe buurvrouw kennen: Tallie, die samen met haar man Finney in een boerderij verderop is komen wonen. Het klikt meteen tussen de twee: de extraverte Tallie heeft oprecht belangstelling voor wat de ingetogen Abigail beweegt. Als snel brengen ze steeds meer tijd met elkaar door en ontdekken gevoelens die ze nooit eerder hadden - gevoelens van zielsverwantschap en zinnelijke liefde.

De Amerikaanse schrijver Jim Shepard schreef samen met Ron Hansen het scenario, dat hij baseerde op zijn eigen, gelijknamige korte verhaal. Het resultaat, geproduceerd door Casey Affleck en geregisseerd door de Noorse Mona Fastvold, won meerdere filmprijzen, waaronder de Queer Lion bij het filmfestival ven Venetië. Met o.a. Katherine Waterston en Vanessa Kirby.

de Volkskrant

The World to Come is intiem, gevoelig en stilletjes overrompelend.