Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Schrijvers in het Donker: Radna Fabias presenteert Me and You and Everyone We Know

Speelfilmdebuut van Miranda July – een fragmentarisch sprookje waarin álle personages consequent misgrijpen. Een film over het moderne leven, over eenzaamheid, (mis)communicatie, en de kracht om door te gaan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wat ziet een schrijver als hij naar een film kijkt? Welke indrukken neemt hij mee uit een museum? Op welke manier zijn beeldende kunst, film en literatuur via de schrijver met elkaar verbonden?

Iedere maand nodigt Schrijvers in het donker een schrijver uit om zijn of haar favoriete film te laten zien. Vooraf gaan we in gesprek over de invloed van beeld op het werk van de schrijver, en film in het bijzonder. Aan de hand van beelden en fragmenten vertelt de schrijver over de manier waarop kijken en schrijven en literatuur en film met elkaar zijn verbonden. Daarbij onthult de schrijver niet alleen iets over de praktijk als schrijver maar ook over de manier waarop literatuur en de visuele kunsten van elkaar verschillen en waarin ze elkaar overlappen en aanvullen. Ditmaal geeft Radna Fabius haar visie.

De gesprekken worden geleid door Basje Boer, schrijver en filmjournalist voor o.a. De Groene Amsterdammer.

Me and You and Everyone We Know (op 35mm!)
Een vader die zijn hand in brand steekt om de aandacht van zijn kinderen te trekken, een zesjarig jongetje met een bijzondere internetrelatie en een meisje dat een staafmixer voor haar uitzet koopt. En dan is er nog conceptueel kunstenares Christine, gespeeld door regisseur Miranda July zelf, die haar werk in een galerie probeert te krijgen, maar haar tape niet persoonlijk aan de conservator mag overhandigen – zelfs niet als ze bij toeval naast haar in de lift komt te staan. Ze moet hem maar opsturen, anders is de kans groot dat hij kwijt raakt. "Ik ben er zo dichtbij", stamelt ze.

Zie hier Me and You and Everyone We Know, de eerste speelfilm van July – een fragmentarisch sprookje waarin álle personages consequent misgrijpen. Een film over het moderne leven, over eenzaamheid, (mis)communicatie, en de kracht om door te gaan, een film die de grootsteedse worsteling van een twinkelend, gouden randje voorziet. O.m. bekroond met de Caméra d’Or bij het filmfestival van Cannes, 2005

Schrijvers in het donker is een programma van Rialto, Basje Boer en SLAA.

Radna Fabias debuteerde met de bundel Habitus, waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs 2018 ontving. In deze bundel vraagt zij zich in poëzie af wat 'thuis' nou eigenlijk is.