Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

This Is Not a Burial, It's a Resurrection

De tachtigjarige Mantoa uit Lesotho is het leven moe, maar hervindt haar levenskracht als ze in verzet komt tegen de aanleg van een groot stuwmeer.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

This Is Not a Burial, It's a Resurrection

On Mon August 2 with English subs at 8:50 pm

Als de tachtigjarige Mantoa het nieuws krijgt dat haar laatste, nog levende zoon om het leven is gekomen, besluit ze dat ook haar tijd is gekomen om het leven vaarwel te zeggen. Terwijl ze de voorbereidingen voor haar uitvaart aan het treffen is, wordt bekend dat haar dorpje, ergens in de bergen van Lesotho, moet wijken voor een stuwmeer, ook de oude begraafplaats zal onder het water verdwijnen. Mantoa legt zich hier niet bij neer en komt in verzet tegen deze verwoestende vorm van vooruitgang. Tegelijk met het verzet keert haar levenslust terug.

Regisseur Lemohang Jeremiah Mosese, die ook het scenario schreef, vertelt in bijna documentaire stijl niet alleen een verhaal over hoe de mens omgaat met zijn leefomgeving, met het milieu, maar ook over de tegenstelling tussen moderniteit en traditie; een verhaal over de teloorgang van alles wat je dierbaar is en het verdwijnen van herinneringen. Hij doet dat in prachtige, meditatieve beelden, gekaderd in een 'ouderwets' beeldformaat.