Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Widow of Silence

Verpleegster Aasia uit Kasjmir is een 'halve weduwe': haar man, ooit opgepakt en niet teruggekeerd, is nooit doodverklaard. Dat heeft verstrekkende gevolgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Widow of Silence

Sinds de opsplitsing van Brits-Indië in 1947 is het hommeles in de regio Kasjmir. De meerderheid van de bevolking is moslim en daarom maakt Pakistan aanspraak op het gebied. Maar het hoort bij het overwegend hindoeïstische India. Dat conflict heeft tot op de dag van vandaag grote gevolgen voor de mensen die er wonen. Zoals verpleegster Aasia, die van haar salaris ook haar elfjarige dochter en een zieke schoonmoeder moet onderhouden. Zij is een 'halve weduwe'; haar man is ooit opgepakt en nooit meer teruggekeerd. Maar hij is ook nooit officieel doodverklaard, waardoor ze overgeleverd is aan de grillen van bureaucratische en corrupte ambtenaren die alles in het werk stellen om haar haar rechten te onthouden.

Regisseur Praveen Morchhale, die zelf de film financierde, baseerde het door hemzelf geschreven scenario op ware verhalen, hem verteld door vele vrouwen uit Kasjmir. Buiten Aasia, die gespeeld wordt door actrice Shilpi Marwaha, worden alle overige rollen vertolkt door niet-professionele acteurs.