Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Happy Together - Queer Pioneers

Lai Yiu-Fai en Ho Po-Wing, een gay stel uit Hongkong, reizen naar Argentinië om hun relatie te redden. Toch gaat het mis. Geld om terug te reizen hebben ze niet. Vooraf: gesprek met schrijver Pete Wu.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Happy Together

De relatie tussen Lai Yiu-Fai en Ho Po-Wing, een gay stel uit Hongkong, kent ups maar vooral veel downs. Om hun relatie nieuw leven in te blazen, reizen de twee naar Argentinië om daar de watervallen van Iguazú te bezoeken. Maar eenmaal in Buenos Aires aangekomen, zet een stevige ruzie een streep door alle plannen - ze besluiten uit elkaar te gaan. Geld om naar huis te gaan, hebben ze niet. Lai vindt een baan in een tangobar, terwijl Ho in de seksindustrie belandt. De twee blijven elkaar nog zien, maar van een liefdesrelatie is geen sprake meer. Nadat Lai is ontslagen bij de bar, vindt hij een baantje in een restaurant. Daar raakt hij bevriend met Chang uit Taiwan. Die droomt ervan te reizen naar de vuurtoren op het zuidelijkste puntje van Argentinië.

Wong Kar-wai won vele filmprijzen met dit melancholische liefdesdrama, o.m. die voor Beste Regie bij het filmfestival van Cannes. Met Tony Leung, Leslie Cheung en Chen Chang.