Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Shadow Game

Aangrijpende mozaïekvertelling over minderjarige vluchtelingen die op zoek naar een beter en vooral veiliger bestaan Europa proberen binnen te komen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Shadow Game

Barre weersomstandigheden, onneembare natuurlijke barrières als rivieren, maar ook dubieuze mensensmokkelaars, mijnenvelden en agressieve grenswachten – hiermee krijgen de jongeren te maken die in deze film geportretteerd worden. Die jongeren zijn minderjarige vluchtelingen die de ellende en armoede van hun vaderland ontvlucht zijn in de hoop in het welvarende Europa een beter bestaan te vinden. Maar ze weten allemaal: ze zijn niet welkom, een grens passeren is vrijwel onmogelijk. Zo probeerde de 17-jarige Fiaez uit Soedan al twintig keer de grens tussen Italië en Frankrijk te passeren, terwijl zijn Iraakse leeftijdgenoot Mustafa al vijftig keer probeerde Kroatië binnen te komen. Voor de jongeren zelf is het bijna een spel geworden, maar dan wel een levensgevaarlijk spel.

Drie jaar lang volgden filmmakers Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren in hun zwerftochten door Europa. Het resultaat is een aangrijpend relaas over ontberingen en uitzichtloosheid maar ook over hoop en het verlangen naar bestaanszekerheid.