Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Hand

Liefde en seks staan centraal in de anthologiefilm Eros. Een van de drie delen is van Wong Kar-wai: The Hand. Met Gong Li en Chang Chen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Hand

Alles draait om liefde en seks in de anthologie Eros uit 2004, drie korte films van respectievelijk Michelangelo Antonioni, Steven Soderbergh en Wong Kar-wai. In het kader van het retrospectief rond Wong Kar-wai wordt diens bijdrage, The Hand, nu ook los vertoond, een hypnotiserend verhaal over obsessie, onderdrukking en klassenverschillen in het Hongkong van de jaren zestig. Samen met zijn vaste cameraman Christopher Doyle voert Wong de kijker in deze director's cut mee naar een weemoedige wereld vol weelderige interieurs en prachtige jurken.

De verlegen kleermakersassistent Zhang moet de maten nemen van Miss Hua, een callgirl 'uit het hogere segment'. Hij voelt zich tot haar aangetrokken, maar weet dat de verschillen tussen hem en haar te groot zijn. Zij is echter bereid hem seksuele diensten te verlenen, opdat hij aan haar zal denken bij het maken van de jurk. Naarmate haar gezondheid afneemt. wordt de verhouding sterker. Met Chang Chen en Gong Li.