Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Man Who Sold His Skin

De met een Oscar genomineerde film is een satire op de elitaire kunstwereld en is tegelijkertijd een aanklacht tegen de apathie waarmee het Westen omgaat met vluchtelingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Man Who Sold His Skin

In 2007 liet de Zwitser Tim Steiner een kunstwerk op zijn rug tatoeëren door de Belgische kunstenaar Wim Delvoye.  Het werk is inmiddels aan een verzamelaar verkocht; na Steiners dood heeft deze recht op de huid. Dit vreemde verhaal vormde de inspiratiebron voor deze nieuwe film van de Tunesische  regisseur Kaouther Ben Hania - een satirische kijk op een elitaire kunstwereld en tegelijk een aanklacht tegen de apathie waarmee het Westen omgaat met vluchtelingen.

Syriër Sam Ali ontvlucht zijn door burgeroorlog verscheurde vaderland en belandt in Libanon. Hij wil naar Europa, maar geld en papieren heeft hij niet. Alles verandert als hij per toeval de beroemde kunstenaar Jeffrey Godefroi ontmoet. Sams rug is in Godefroi's ogen het ideale canvas voor een van zijn scheppingen. Sam gaat akkoord en op zijn rug verschijnt een getatoeëerd visum voor de Schengenzone. Het kunstwerk is een fortuin waard en dat heeft voor Sam natuurlijk grote gevolgen. Genomineerd voor een Oscar, bekroond in Venetië.

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien bij De Balie op 21 augustus. Klik hier voor tickets.

KAOUTHER BEN HANIA (1977, Tunisia) is a director and a scriptwriter. Her documentary Imams Go to School premiered at IDFA 2010. The Blade of Tunis (2013) was her first feature film. Her second feature, Beauty and The Dogs / Eft
Hyati was selected for Cannes 2017. In 2021, her feature The Man Who Sold His Skin was the first ever Tunisian film nominated for an Oscar.