Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Nederlands Film Festival: Mijn vader is een vliegtuig

Het gaat reclamevrouw Eva voor de wind, maar alles verandert als haar moeder, met wie ze niet eens zo close was, overlijdt. Welke duistere geheimen uit het verleden komt ze op het spoor?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mijn vader is een vliegtuig

Reclamevrouw Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder Willemien plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze komt erachter dat zij het nodige verzwegen heeft voor haar. Vooral daar waar het haar vader Joost betreft, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft. Ze wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Regisseur Antoinette Beumer (Jackie, De gelukkige huisvrouw)  omschrijft haar nieuwe film als haar meest persoonlijke tot nu toe - een psychologische thriller, naar een scenario van Maaik Krijgsman,  over de universele angst voor het idee dat waanzin en gebreken misschien wel in je genen zitten. Met o.a. Elise Schaap, Hannah Hoekstra en Pierre Bokma.