Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Kabul, City in the Wind

Openingsfilm IDFA 2018. Het leven in de door geweld geteisterde Afghaanse hoofdstad Kabul, gezien door de ogen van tiener Afshin.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kabul, City in the Wind

Aboozar Amini (1985) kwam als veertienjarige vluchteling met zijn broer naar Nederland. Voor Kabul, City in the Wind ging hij terug naar zijn land van herkomst. De film vertelt twee geschiedenissen: de jonge tiener Afshin heeft de zorg op zich genomen voor zijn jonge broertje Benjamin. Hun vader is immers gaan werken in het buitenland, waardoor Afshin nu de ‘man in huis’ is. Amini volgt de twee jongens als ze lopend een lange weg van hun huis naar een winkel afleggen om thee en suiker te kopen. Die tocht biedt genoeg stof om de wereld van de jongens volledig op te roepen – de wereld van het geteisterde Kaboel.

Amini is een goede bekende van Rialto. In 2018 maakte hij deel uit van de jury van het festival World Cinema Amsterdam en in 2015 was zijn korte film Angelus Novus te zien op het festival. Het even ingetogen als indrukwekkende Kabul, City in the Wind, zijn eerste lange film, opende dit jaar het IDFA.

De Volkskrant

Er wordt magistraal aangemodderd in Kabul, City in the Wind

NRC Handelsblad

Onsentimentele docu over een uitzichtloze situatie