Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Nederlands Film Festival: Do Not Hesitate

Drie jonge soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten stranden ergens in de woestijn. Ze proberen het hoofd koel te houden, maar dat wordt steeds moeilijker.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Do Not Hesitate

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan en hun meerdere plotseling is verdwenen. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Dit uiterst spannende oorlogsdrama is de derde speelfilm van de in Venezuela geboren maar in Nederland opgegroeide regisseur Shariff Korver, die vooral bekend is van zijn werk voor televisie. Hij regisseerde o.m. afleveringen voor Penoza, Zwarte Tulp en Klem.