Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

NFF x KIJK ONS | Nr. 10

Alles lijkt normaal in het leven van Günter, die ooit als vierjarige in de Duitse bossen werd gevonden. Dan ontmoet hij een vreemde man…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kijk Ons, voorheen de Nederlandse Filmnacht, is een  initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival en de Filmkrant. Doel: het promoten van de Nederlandse artistieke film. Deze tweede editie vindt plaats in 25 filmtheaters door het hele land, ditmaal tijdens het Nederlands Film Festival - ook Rialto is van de partij.

Nr. 10

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam, zijn elfde – een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.