Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Man Who Sold His Skin

De met een Oscar genomineerde film is een satire op de elitaire kunstwereld en is tegelijkertijd een aanklacht tegen de apathie waarmee het Westen omgaat met vluchtelingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Man Who Sold His Skin

In 2007 liet de Zwitser Tim Steiner een kunstwerk op zijn rug tatoeëren door de Belgische kunstenaar Wim Delvoye. Het werk is inmiddels aan een verzamelaar verkocht; na Steiners dood heeft deze recht op de huid. Dit vreemde verhaal vormde de inspiratiebron voor deze nieuwe film van de Tunesische regisseur Kaouther Ben Hania - een satirische kijk op een elitaire kunstwereld en tegelijk een aanklacht tegen de apathie waarmee het Westen omgaat met vluchtelingen.

Syriër Sam Ali ontvlucht zijn door burgeroorlog verscheurde vaderland en belandt in Libanon. Hij wil naar Europa, maar geld en papieren heeft hij niet. Alles verandert als hij per toeval de beroemde kunstenaar Jeffrey Godefroi ontmoet. Sams rug is in Godefroi's ogen het ideale canvas voor een van zijn scheppingen. Sam gaat akkoord en op zijn rug verschijnt een getatoeëerd visum voor de Schengenzone. Het kunstwerk is een fortuin waard en dat heeft voor Sam natuurlijk grote gevolgen. Genomineerd voor een Oscar, bekroond in Venetië.