Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

No Hay Camino

Regisseur Heddy Honigmann heeft niet lang meer te leven en besluit daarom een reis te maken langs alles en iedereen die voor haar van betekenis zijn geweest. Hartverwarmende roadmovie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

No Hay Camino

'Caminante [Spaans: wandelaar], er is geen weg, je maakt de weg al wandelend', is het devies dat regisseur Heddy Honigmann aan haar nieuwe en misschien wel laatste film heeft meegegeven. Als zij van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires, en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis. Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege bespreekt ze haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon.

En ze blikt terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende films als Hersenschimmen, Het ondergronds orkest en O Amor Natural. No Hay Camino is een hartverwarmende roadmovie van en over een van de belangrijkste filmmakers die Nederland kent.

de Volkskrant

... de film [ontvouwt] zich als licht weemoedige memoires én als vloeiende terugblik op Honigmanns ontzagwekkende oeuvre...