Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Rialto Filmclub 6: Lazzaro felice

Even magische als realistische vertelling over het afgelegen Italiaans dorpje Inviolata waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Maar natuurlijk staat de tijd niet stil. Met inleiding.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op vrijdag 15 maart, om 11.00 uur staat de zesde aflevering van de Rialto Filmclub op het programma. Film van de dag is het wonderlijke, Italiaanse drama Lazzaro felice van Alice Rohrwacher. De film wordt ingeleid door Veerle Snijders.

Rialto Filmclub 6: Lazzaro felice

De tijd lijkt te hebben stilgestaan in het afgelegen dorpje Inviolata (Italiaans voor 'ongeschonden'). In de kleine gemeenschap van tabaksboeren werkt men zoals men dat al eeuwen doet. De verhoudingen zijn feodaal: er zijn 'horige', onbetaalde boeren, en er is de markiezin Alfonsina de Luna (Nicoletta Braschi), die haar tabaksplantages met harde hand bestiert. De boeren heeft ze wijsgemaakt dat dit is zoals het hoort. Op hun beurt maken de boeren eindeloos misbruik van de goedheid van de jonge Lazzaro, die nooit te beroerd is een rotklus op te knappen. Als hij bevriend raakt met de zoon van de markiezin, Tancredi, wordt alles anders… alles.

De succesvolle regisseur Alice Rohrwacher, de zus van actrice Alba (die in ook deze film als Antonia is te zien) , vertelt een wonderlijk en letterlijk tijdloos verhaal waarin magie heel vanzelfsprekend samenvalt met het aloude Italiaanse neorealisme. Winnaar prijs voor Beste Scenario, Cannes 2018.

De Filmkrant

Lazzaro felice is een van de eerlijkste en inspirerendste films die ik ken.