Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The French Dispatch

In de hem kenmerkende extravagante en uitbundige stijl vertelt Wes Anderson het verhaal van de krant The French Dispatch. Met een all-star cast.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The French Dispatch

We hebben er even op moeten wachten, maar na The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel is Wes Anderson eindelijk terug met zijn nieuwste visuele spektakel: The French Dispatch. Wie Anderson maar een beetje kent, weet precies wat te verwachten: een authentieke stijl met een overvloed aan details, prominente rechtlijnige composities, verzadigde kleuren en uitbundige kostuums – in deze film is dat niet anders. Het decor wordt gevormd door de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé, en speelt zich af in het midden van de 20e eeuw. Centraal staan de redactie, journalisten en verhalen van The French Dispatch, de Franse afdeling van het Amerikaanse tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun.

Anderson heeft voor de film een uitzonderlijke sterrencast weten te strikken. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Benicio del Toro, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Bill Murray en Owen Wilson. Anderson zelf schreef het scenario.

NRC Handelsblad

The French Dispatch kan alleen maar een film van Wes Anderson zijn. Bewonderenswaardig.