Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis

Monumentale documentaire van ruim drie uur waarin Martin Luther King van 1955 tot 1968 gevolgd wordt. Met zeldzaam archiefmateriaal en getuigenissen van vele Hollywoodsterren.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis

Deze monumentale documentaire, samengesteld uit een schat aan archiefbeelden, volgt Martin Luther King van 1955 tot 1968 - vanaf zijn opkomst van regionaal activist tot wereldberoemd leider van de burgerrechtenbeweging. Zeldzame beelden van Kings toespraken, protesten en arrestaties worden afgewisseld met scènes van andere spraakmakende aanhangers en tegenstanders van de zaak, doorsneden met oprechte getuigenissen van enkele van de grootste sterren van Hollywood, onder wie Paul Newman, Joanne Woodward, Marlon Brando en Harry Belafonte.

Met een epische lengte van meer dan drie uur stelt deze film, oorspronkelijk bedoeld als een eenmalig event dat plaatsvond in de nacht 20 maart 1970, de kijker in staat om uit de eerste hand getuige te zijn van Kings kruistocht, om zo meer waardering te krijgen voor zowel de persoonlijke uitdagingen die hij heeft doorstaan als de enorme culturele erfenis die hij na heeft gelaten.