Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Capharna├╝m

De 12-jarige Zain klaagt zijn ouders aan. De aanklacht: "ze hebben mij op deze wereld gezet." Een verhaal over armoe in Beiroet door de ogen van een kind. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Capharna├╝m

Geboeid betreedt de 12-jarige Zain de rechtbank. De zaak draait ditmaal echter niet om hem; hij zit al een straf van vijf jaar uit vanwege een geweldsincident. Zain heeft zijn ouders aangeklaagd. "Waarom?", wil de rechter weten. "Omdat ze mij op de wereld hebben gezet", antwoordt hij. Regisseur Nadine Labaki, die eerder Caramel maakte, schetst in deze, door haarzelf geschreven film hoe die wereld van Zain eruitziet.

Zain is de oudste zoon in een kinderrijk gezin in Beiroet en dus moet  hij meehelpen het gezin te onderhouden. Dat betekent onder andere dat hij betrokken is bij de schimmige zaakjes van zijn liefdeloze ouders. Als zijn jongere zusje uitgehuwelijkt wordt, besluit hij van huis weg te lopen en vertrekt met de bus naar een andere stad. Daar ontmoet hij de schoonmaakster Rahil en haar éénjarige zoontje.  Het wordt er niet beter op. O.m. bekroond bij het filmfestival van Cannes.

Trouw

Een uitstekend geregisseerde en waarachtige film met een indrukwekkende cast van amateurs.

de Volkskrant

Onweerstaanbaar, vertederend.... Publieksfavoriet op het IFFR in Rotterdam.