Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Never Gonna Snow Again

In een omheinde, welgestelde gemeenschap ergens in Oost-Europa arriveert op een dag de mysterieuze masseur Zhenia. Met zijn handen brengt hij troost, maar wie is hij?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Never Gonna Snow Again

Op een grijze, mistige ochtend in een Oost-Europese stad verschijnt Zhenia, een mysterieus persoon die in een omheinde gemeenschap aan de slag gaat als masseur. De identieke huizen worden allemaal bewoond door de welgestelde hogere klassen. Ondanks hun rijkdom loopt iedereen van de gemeenschap rond met verdriet en innerlijke leegte. Met zijn genezende handen biedt hij de gemeenschap troost. Zijn Russische accent klinkt als het lied van het verleden – als een melodie uit hun kindertijd, toen de wereld een veiligere plek was. En hoewel hij met zijn hypnotische technieken rust brengt, blijft zijn achtergrond een mysterie…

Deze nieuwe film van Malgorzata Szumowska en Michal Englert, die ook samen het scenario schreven, is een meditatief verhaal over klasse, immigratie en de opwarming van de aarde, met buitenaardse invloeden die doen denken aan het werk van David Lynch. Never Gonna Snow Again was De Poolse inzending voor de Oscars in de categorie voor Beste Niet-Engelstalige film.