Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

The Last Days of Gilda

De onafhankelijke Gilda trekt zich weinig aan van het geroddel in de buurt, totdat ze te maken krijgt met een aanhanger van de christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor 'Gilda's' geen plek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Last Days of Gilda

Gustavo Pizzi en zijn ex-vrouw Karine Teles vormen een productief duo: samen schrijven ze scenario's, hij regisseert, zij speelt de hoofdrol. Dat was zo bij de films die eerder bij het zomerfestival van Rialto, World Cinema Amsterdam, te zien waren, Riscado (2010) en Benzinho (2017), in The Last Days of Gilda, oorspronkelijk gemaakt als vierdelige televisieserie, is dat niet anders. Hun op een toneelstuk van Rodrigo de Roure gebaseerde scenario is een lofzang op vrijheid en sensualiteit.

In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda (Teles): een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Die levenshouding wordt niet door iedereen in de buurt op prijs gesteld en er wordt dan heel wat afgeroddeld. Meestal trekt ze zich er niets van aan, maar de situatie wordt anders als ze met Cacilda te maken krijgt. Zij is een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor 'Gilda's' geen plek.

NRC

Een scherpe sociale satire.

Filmkrant

Machtig interessante parabel over het huidige Brazilië.