Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dead & Beautiful

Na een nacht stappen in Taipei blijken vijf twintigers veranderd te zijn in vampiers. Wat nu? Een verhaal over isolatie, geweld en onschuld.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dead & Beautiful

Het oogt misschien actueel: vijf twintigers die zwarte mondkapjes dragen wanneer ze het nachtleven van Taipei induiken, maar de mondkapjes hebben voor hen een heel andere functie. Deze moeten namelijk hun Dracula-tanden verbergen. Na een vreemde nacht ontdekken de rijke en modebewuste twintigers dat ze allen vampier zijn geworden, waarna de paniek toeslaat. Is dit wat ze daadwerkelijk zijn? Kunnen ze elkaar nu nog wel vertrouwen? Ze gaan allemaal erg ver in hun onderzoek naar die vragen…

Dead & Beautiful is de nieuwe, ambitieuze productie van de Nederlandse regisseur David Verbeek. De film, een variatie op het vampiergenre, weet de kijker op metaniveau te bespelen met spanning en verwachtingen. De vervreemdende wereldstad Taipei, met haar rijke maar onbehaaglijke locaties zijn niet alleen betoverend om naar te kijken, ze dienen ook als decor voor sociaal commentaar en thema’s als isolatie, geweld en onschuld. De film ging in première tijdens het International Film Festival Rotterdam in 2021.