Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

Do Not Hesitate

Drie jonge soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten stranden ergens in de woestijn. Ze proberen het hoofd koel te houden, maar dat wordt steeds moeilijker.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

On Mon November 15 with English subs at 9:00 pm

Do Not Hesitate

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan en hun meerdere plotseling is verdwenen. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Dit uiterst spannende oorlogsdrama is de derde speelfilm van de in Venezuela geboren maar in Nederland opgegroeide regisseur Shariff Korver, die vooral bekend is van zijn werk voor televisie. Hij regisseerde o.m. afleveringen voor Penoza, Zwarte Tulp en Klem.

NRC Handelsblad

... oorlog teruggebracht tot zijn essentie

de Volkskrant

Door het krappe beeldformaat, de beperkte setting en de opgekropte spanning heeft de film van meet af aan iets beklemmends