Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

Gagarine

Het sociale woningbouwcomplex Gagarine staat op de nominatie gesloopt te worden. Tiener Youri, die daar woont, probeert dat op originele wijze te voorkomen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

On Mon November 15 with English subs at 8:40 pm

Gagarine

In Ivry-sur-Seine, in de banlieue van Parijs, staat een enorm sociale woningbouwcomplex: Cité Gagarine, vernoemd naar de eerste mens in de ruimte, Sovjetkosmonaut Joeri Gagarin. Hier woont tiener Youri. Zijn moeder heeft hem aan zijn lot overgelaten, maar de warmte van een familie vindt hij bij veel van zijn buren in het complex. Youri is dol op astronomie en hij droomt ervan ooit zelf de ruimte in te gaan. Zijn leven komt op zijn kop te staan als bekend wordt dat de oude en vervallen Cité Gagarine gesloopt zal gaan worden. Samen met zijn maatje Houssam en zijn Roma-vriendin Diana wil hij de sloop voorkomen door de inmiddels leeggekomen woningen om te bouwen tot een ruimteschip.

Voor hun eerste lange film grepen regisseurs Fanny Liatard en Jérémy Trouilh terug op hun gelijknamige korte film uit 2015, die (min of meer) hetzelfde verhaal vertelt - een verhaal over vriendschap, fantasie en hoop. Ze doen dat met veel visuele flair, wat een recensent ertoe verleidde de film te omschrijven als een 'cinematografische delicatesse'.

NRC Handelsblad

Een verfrissend hoopvolle film uit de banlieue

de Volkskrant

Aangrijpend en tot de verbeelding sprekend hoe de makers in dit coming-of-agedrama de kosmos en de microkosmos in elkaars verlengde leggen.