Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

Ballad of a White Cow

Regisseursduo Behtash Sanaeeha en Maryam Moghaddam laten zien hoe het Iraanse rechtssysteem functioneert en welke positie een vrouw daarin heeft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ballad of a White Cow

Er is vrijwel geen land waar zo vaak de doodstraf wordt voltrokken als Iran. In There is No Evil liet de Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof zien welke consequenties die praktijk heeft in het leven van de betrokkenen. Regisseursduo Behtash Sanaeeha en Maryam Moghaddam laten in dit meeslepende drama niet alleen zien hoe het Iraanse rechtssysteem functioneert, maar ook welke positie een vrouw daarin heeft.

Een jaar nadat haar man Babak is terechtgesteld, wordt Mina (Maryam Moghadam) ontboden bij de rechtbank. Daar wordt haar droogjes medegedeeld dat haar man onschuldig was en dus ten onrechte is geëxecuteerd. Maar het moet toch de wil van Allah zijn geweest, anders was het niet gebeurd, zo stelt de rechter. Op een dag staat Reza voor de deur, die beweert een oude vriend van Babak te zijn. Hij komt een nog uitstaande schuld betalen. Mina is aanvankelijk terughoudend, maar laat van lieverlee Reza steeds meer toe in haar leven.

de Volkskrant

Het indringende Ballad of a White Cow is een noodzakelijk sluimerende aanklacht.

NRC Handelsblad

,,, uitzonderlijk veerkrachtig...