Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Where is the Friend's House?

Eerste deel Koker-trilogie. De achtjarige lagereschoolleerling Ahmed heeft per ongeluk het schrift van een klasgenoot meegenomen. Hij wil het graag terugbrengen, maar waar woont hij?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Where is the Friend's House?

De achtjarige lagereschoolleerling Ahmed ziet hoe de onderwijzer tekeer gaat tegen medeleerling Mohammed Reda, omdat deze voor de zoveelste keer vergeten is zijn werkschrift te gebruiken voor zijn huiswerk. Nog één keer, en hij wordt van school gestuurd. Eenmaal thuisgekomen ontdekt Ahmed dat hij per ongeluk het schrift van Mohammed Reda heeft meegnomen. Ondanks dat zijn moeder het hem verbiedt, gaat Ahmed er toch op uit om het schrift terug te brengen, want anders komt Mohammed Reda in de problemen. Maar waar woont hij eigenlijk?

Where is the Friend's House?, een verhaal over alledaagse moed, plichtsgevoel en loyaliteit, is het eerste deel van Kiarostami's Koker-trilogie, drie films die gesitueerd zijn in het dorpje Koker, ergens in het noorden van Iran. Het is deze film waarmee Kiarostami internationaal doorbrak. De vermaarde Japanse regisseur Akira Kurosawa beschouwde dit kleine, ogenschijnlijk simpele drama als een van zijn favoriete films.