Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Taste of Cherry

Een man van middelbare leeftijd is het leven moe. Hij zoekt iemand die hem wil begraven nadat hij er een eind aan heeft gemaakt. Winnaar Gouden Palm.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Taste of Cherry

De heer Badii, een man van middelbare leeftijd, rijdt door de heuvels boven Teheran op zoek naar iemand die tegen fikse betaling een 'klusje' voor hem wil doen. Badii is het leven moe en wil sterven. Hij heeft zijn graf al gegraven, en hij zoekt nog iemand die hem er na zijn zelfmoord in wil begraven. Eerst probeert hij een jonge Koerdische soldaat over te halen, maar die weigert resoluut, net als de tweede kandidaat, een Afghaanse seminarist die religieuze bezwaren heeft. Dan benadert hij meneer Bagheri, een taxidermist uit Azerbeidzjan. Hij is bereid de klus te klaren omdat hij geld nodig heeft voor zijn zieke kind. Desalniettemin probeert hij Badii ervan te overtuigen af te zien van zijn plan; het leven is immers veel te mooi.

Kiarostami vertelt dit indringende verhaal in een sobere, minimalistische stijl: lange scènes, een statische cameravoering, geen muziek. Het leverde hem de Gouden Palm op bij het filmfestival van Cannes, 1997.