Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: If Beale Street Could Talk

Barry Jenkins, de maker van Oscarwinnaar Moonlight, komt met een nieuw, meeslepend liefdesdrama. Gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin. Ingeleid door LA RIOT.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

LA RIOT: If Beale Street Could Talk

Drie jaar terug verraste de Amerikaanse regisseur Barry Jenkins de (film)wereld met zijn warme en genuanceerde film Moonlight, waarin de intimiteit van de menselijke relatie centraal stond. De film was een groot succes en won wereldwijd 226 prijzen (!), waaronder de Oscar voor Beste Film. In zijn nieuweling, If Beale Street Could Talk, staat wederom de liefde tussen twee mensen centraal. Jenkins baseerde het verhaal op de gelijknamige roman van James Baldwin.

Harlem, New York, begin jaren 70: Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt zijn al heel lang bevriend, maar nu ze twintig zijn beseffen ze dat veel meer dan vriendschap voor elkaar voelen. Hun liefde is diep en onvoorwaardelijk, ze dromen van een toekomst samen. Maar dan gaat alles mis: Fonny wordt valselijk beschuldigd van verkrachting en belandt in de gevangenis. Tish ontdekt wat later dat ze zwanger is. Samen met haar familie, die haar in alles steunt, probeert ze Fonny's onschuld te bewijzen.

De film wordt ingeleid door schrijfster/activist Simone Zeefuik, die zich in haar werk vooral richt op beeldgebruik, representatie, anti-Blackness, digitale archieven en leden van zwarte gemeenschappen in Nederland die hier noodgedwongen in de illegaliteit verblijven. Ze is ook lid van de organisatie Decolonize the Museum.

Na afloop van de film worden er donuts met een shot brandy geserveerd, on the house!