Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

The Hand of God

Napels is in de jaren 80 niet alleen een wilde en wetteloze stad, het is ook de stad van stervoetballer Diego Maradonna. Een liefdesverklaring van de maker van La grande bellezza.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Hand of God

Het zijn onstuimige tijden in het Napels van de jaren 80. De stad is wild en wetteloos, en de bevolking is in de greep van voetbal en cinema. Zo ook de zestienjarige Fabietto. Hij is niet alleen idolaat van Diego Maradonna - de beste voetballer ter wereld die FC Barcelona verliet om te gaan spelen voor zijn Napels – maar hij droomt ook van een carrière als regisseur. Na een avondje juichen bij een wedstrijd waarin Maradonna de show steelt, blijkt zijn hele leven op z’n kop te staan.

Regisseur Paolo Sorrentino, bekend van zijn sfeervolle visuele juweeltjes (La grande bellezza, Youth), keert voor The Hand of God terug naar zijn geboorteplaats Napels, om een hoogstpersoonlijk en autobiografisch verhaal over zijn jeugd te vertellen. Een aangrijpende liefdesverklaring aan Napels en Maradonna, waarin familie, sport, film, liefde en verlies allemaal met elkaar in verbinding staan.