Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Small Country: an African Childhood

Verfilming van Gaël Fay's gelijknamige bestseller over de hoe het leven van een tienjarig kind in Burundi voor altijd verandert door de burgeroorlog die in 1995 uitbreekt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Small Country: an African Childhood

De tienjarige Gabriël leeft samen met zijn ouders, vrienden en kleine zusjes een relatief zorgeloos leven in een luxe expatwijk in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, die hij liefkozend zijn ‘kleine land’ noemt. Dit zorgeloze leventje verandert rigoureus als in 1993 de spanningen in buurland Rwanda hoog oplopen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s. Dit conflict slaat over naar Burundi, waar de bevolking ook grotendeels uit Hutu's en Tutsi's bestaat. In 1995 breekt er een vreselijke burgeroorlog uit. Het leven van Gabriël raakt totaal ontregeld.

Small Country: an African Childhood is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Gaël Faye, die het boek schreef naar aanleiding van zijn eigen jeugdervaringen. De burgeroorlog in Burundi, met op de achtergrond de Rwandese genocide, vormt een schrijnend hoofdstuk in de moderne geschiedenis, dat in deze film verteld wordt door de ogen van een onschuldig kind dat hier voor de rest van zijn leven door getekend zal worden.

De Volkskrant

Gebruikt knap het perspectief van het kind.

NRC Handelsblad

Sterk dat bloedige strijd grotendeels buiten beeld blijft.