Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Hytti nro 6

Haar geliefde heeft haar laten zitten en dus reist studente Laura alleen van Moskou naar Moermansk. De treincoupé moet ze delen met Ljoha, een lompe, drinkende mijnwerker.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Hytti nro 6

De Finse archeologiestudente Laura woont in Moskou in het prachtige appartement van Irina, met wie ze niet alleen haar intellectuele interesses deelt, maar met wie ze ook een liefdesrelatie heeft. Laura is van plan rotstekeningen in het noorden van Rusland te gaan bekijken, waarbij Irina haar zou vergezellen. Maar Irina laat het afweten en dus moet Laura alleen op reis. In de trein naar Moermansk blijkt ze in haar coupé opgescheept te zitten met Ljoha, een onbehouwen, veel drinkende mijnwerker. Maar de reis is lang en zodra de eerste ergernissen en vooroordelen zijn overwonnen, blijken zij en Ljoha meer gemeen te hebben dan gedacht. Er ontstaat een band die beiden nieuwe inzichten oplevert.

Regisseur Juho Kuosmanen, hier vooral bekend van The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, baseerde deze roadmovie-op-het-spoor op de gelijknamige roman van de Finse schrijfster Rosa Liksom, een bitterzoet verhaal over twee totaal verschillende mensen die elkaar leren te vertrouwen. Winnaar Grand Prix, Cannes 2021.

de Volkskrant

Hytti nro 6 is een ontroerend drama over twee mensen die noodgedwongen een slaapcoup├ę delen.

NRC Handelsblad

Je kunt stellen dat Kuosmanen (...) een film heeft gemaakt die je laat nadenken over wat echt gelukkig maakt.