Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Lamb

Maria en haar man Ingvar leiden een kil bestaan op een afgelegen schapenboerderij in IJsland. Op een dag treffen ze iets heel wonderlijks aan in de schaapskooi. Het vervult ze van geluk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lamb

Maria en haar man Ingvar wonen samen op een mooie maar zeer afgelegen boerderij ergens in het noorden van IJsland. Kinderen hebben ze niet, maar wel een kudde schapen en een herdershond. Hun leven samen is zo kaal en koud als het landschap waarin zich dat afspeelt. Praten doen ze nauwelijks, er is alleen het werk op de boerderij. Alles verandert als ze op een dag in de schaapskooi een even onverwacht als mysterieus 'geschenk' van Moeder Natuur aantreffen, een geschenk dat ze in blijdschap aanvaarden en dat eindelijk geluk in hun levens brengt. Maar alles heeft een prijs.

Regisseur Valdimar Jóhannsson bracht in zijn jeugd veel tijd door op de schapenboerderij van zijn grootouders. Die herinneringen en ervaring heeft hij nu in deze film, zijn eerste speelfilm, samen met scenarist Sjón verwerkt tot een zeer originele mix van volksverhaal, drama en thriller. Onder meer bekroond bij het afgelopen filmfestival van Cannes. Met Noomi Rapace en Hilmir Gudnason.

de Volkskrant

Met iedere verhaalwending wordt Lamb wonderbaarlijker, spannender en mythischer.

NRC Handelsblad

... hoogst originele en onheilspellend pre-bijbelse folkhorror...