Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Petrov's Flu

De door hoge koorts verzwakte automonteur/striptekenaar Petrov beleeft hallucinante en dronken omzwervingen met zijn oude vriend Igor in Jekaterinenburg.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Petrov's Flu

Terwijl de vredige stad Jekaterinenburg wordt geteisterd door een griepepidemie, zit de door hoge koorts verzwakte automonteur/striptekenaar Petrov in een bus. Eerst wordt hij uit de bus gehaald door de politie, niet veel later wordt hij door zijn oude vriend Igor in een begrafenisauto meegenomen op een lange, dronken omzwerving. Het wordt een hallucinante reis ergens tussen droom en werkelijkheid, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden.

Petrov’s Flu is een zwarte komedie van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov (The Student, Leto). Deze eerste film na zijn huisarrest is een bewerking van de roman Petrovy v grippe (The Petrovs In and Around the Flu) van Alexei Salnikov. Het resultaat is een delirische trip vol tomeloze energie en visueel spektakel. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes, waar de film heel positief ontvangen werd door de internationale pers.

de Volkskrant

... een waarachtige, lang na-ijlende zoektocht naar alledaagse wonderen.