Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Drive My Car

Verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Haruki Murakami over een theaterregisseur, zijn chauffeuse en de mysteries uit het verleden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Drive My Car

Theaterregisseur en -acteur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto, die voor de televisie werkt. Op een dag ontdekt hij dat zij geheimen voor hem heeft, maar nog voordat hij hiermee iets kan, slaat het noodlot toe en komt ze te overlijden. Twee jaar later, hij is nog altijd in rouw, krijgt hij het aanbod om in Hiroshima een toneelstuk te regisseren, en hij accepteert het aanbod. Zijn opdrachtgever wijst hem een chauffeur toe: de bescheiden Misaki, een vrouw met wie hij steeds beter kan vinden, maar ook een vrouw met een getroebleerd verleden. Het confronteert hem met het mysterie rond zijn eigen vrouw.

Drive my car is het eerste verhaal uit de bundel Mannen zonder vrouw van de beroemde Japanse schrijver Haruki Murakami. Regisseur Ryûsuke Hamaguchi las het voor het eerst in 2013 en besloot het te verfilmen omdat in zijn ogen de afgesloten ruimte van een auto de perfecte plek is voor intieme gesprekken. De film was genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie, en won uiteindelijk de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

de Volkskrant

... onvergetelijke, weemoedige roadmovie...

NRC Handelsblad

De film van Hamaguchi is meer Murakami dan Murakami